Met zachtheid behandelen: de beste methode
 
De nieuwe verwerkingsmachines betekenden een primeur voor Europa. De mosselen leggen de kortst mogelijke weg af. De grootste val die ze maken bedraagt amper 10 cm en bovendien vallen ze zacht, want de goten zijn bekleed met rubber. Bijna de hele weg leggen de mosselen af in water.

 

 

 
 
Vlak voor het verpakken worden ze doorgekoeld en gaan ze als het ware in winterslaap. De schelp gaat minder snel open en de mossel houdt zijn vocht vast, wat kwaliteit, smaak en versheid bevordert. Barbé vrachtwagens vervoeren al het lekkers in een konstante koeltemperatuur tussen 0 en 4°C. ‘s Nachts nog in zee, de dag daarop in uw zaak. Dŕt is Barbé.
 

 
 

 

 
 
Uitnodiging
 
Elk jaar varen restaurateurs van de vermaarde mosselrestaurants in Philipinne, Zeeuws- Vlaanderen mee om onze mosselen te kontroleren. De echte kenner keurt zijn mosselen immers vers uit zee. Ook u als groothandelaar, viswinkelier of restauranthouder bent welkom voor een bezoek aan ons bedrijf. Gewoon vooraf even bellen met Eddy Barbé.